Maart 2018 service release voor MDOP

met Geen reacties

In maart 2018 heeft Microsoft de maart 2018 service release voor Microsoft Desktop Optimization Pack (MDOP) uitgebracht. 

Deze service release bevat de nieuwste fixes voor de Microsoft Application Virtualization (App-V) 5.1 RTM Client. Voor Windows 10 Anniversary Edition (Version 1607) geldt dat deze updates voor App-V via de maandelijkse cumulatieve updates meekomen. Voor alle andere installaties kan de service release hier gedownload worden.

Welke problemen lost deze update op:

  • Lost een probleem op waarbij de gebruikersgegevens in het register niet correct worden bijgehouden wanneer App-V packages gekoppeld zijn aan een Connection group.
  • Biedt extra logboekregistratie voor beheerders om actie te ondernemen, zoals het kiezen van de juiste configuratie voor een App-V package, wanneer er meerdere configuratiebestanden zijn.
  • Lost een probleem op waarbij de App-V service vastloopt op een RDS-server waar veel gebruikers op inloggen.
  • Lost een probleem op over de toegang tot de App-V package folder. Vanwege deze fout wordt de ACL van deze folder niet corerct verwerkt waardoor het niet mogelijk is om applicaties te publiceren.

Zoals gebruikelijk is het verstandig deze hotfix alleen te installeren indien je 1 of meer van de bovenstaande problemen ervaart. Indien dit niet het geval is dan is het verstandiger om op de volgende software update van App-V te wachten. Na het installeren van deze hotfix is een herstart noodzakelijk.