Fikira is specialist op het gebied van applicatie packaging en software virtualisatie projecten. Het packagen van een applicatie is het aanpassen van de installatie zodat deze automatisch en volgens de eisen en wensen van de applicatie beheerder geïnstalleerd wordt.

Fikira geeft het packaging proces vorm en begeleidt het voor een vaste prijs per applicatie. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij u de beste packaging dienstverlening bieden die in Nederland beschikbaar is. Hetzelfde geldt voor onze specialisten: zij behoren stuk voor stuk tot de beste package engineers in de markt. Alle werknemers van Fikira hebben ervaring om te werken voor grote application packaging projecten. Zij hebben voor gerenommeerde organisaties packaging- en virtualisatieafdelingen opgezet.

Wat is applicatie packaging

Fikira maakt van de originele installatie bestanden een automatische installer. Deze installer wordt zo gemaakt dat de tussenkomst van een gebruiker of beheerder niet nodig is bij het installeren van de applicatie en dat alle specifieke bedrijfsgegevens en instellingen verwerkt zijn. Met applicatie packaging is het mogelijk om vanuit één centraal punt alle software te distribueren. Packagen van software draagt bij aan standaardisatie van uw IT-omgeving.

Wat is applicatie virtualisatie

Bij applicatie virtualisatie worden applicaties niet geïnstalleerd op de werkplek maar worden vooraf bewerkt tot een pakket die via een server naar de PC van de eindgebruiker gestuurd wordt door middel van streaming technologie. Het grote voordeel van applicatie virtulalisatie is dat iedere applicatie haar eigen virtuele omgeving met eigen bestanden en registry keys heeft. Hierdoor kunnen applicaties die normaal met elkaar conflicteren naast elkaar gebruikt worden.

Als er (veel) interactie is met andere software of drivers geïnstalleerd worden is de software mogelijk ongeschikt om te virtualiseren. De specialisten van Fikira kunnen door hun ervaring de juiste keuze maken tussen traditioneel packagen of virtualiseren.

Laat applicatie packaging & virtualisatie over aan de specialist!

Neem direct contact op!

Hulpmiddelen

Om het packaging proces optimaal te laten verlopen biedt Fikira een aantal hulpmiddelen.