Nederlandse bedrijven hebben geen duidelijk beeld van de kosten en het gebruik van software binnen hun organisatie.

Computable 14 maart 2017

Er zijn diverse (deel-)oplossingen die trachten een oplossing te bieden voor het gebrek aan grip op softwaregebruik. In de praktijk blijkt echter dat er vaak een keuze wordt gemaakt om de aanwezigheid van software te meten ipv het gebruik van software. Daarnaast is het belangrijk om de mogelijkheid te hebben om informatie uit diverse systemen te combineren. Denk hierbij aan CMDB, Helpdesk systeem, Workspace management systeem, License management systeem, Distributiesysteem, etc..

Fikira heeft een product ontwikkeld waarmee het mogelijk is om te bepalen wie, welke software, op welk moment, op welk device gebruikt. Hierdoor wordt het voor licentie beheerders mogelijk om de volgende taken uit te kunnen voeren:

  • Uitvoeren van preventieve interne licentieaudits;
  • Begeleiden van licentieaudits;
  • Adviseren van decentrale IT-afdelingen m.b.t. softwarelicenties.

Fikira Software Metering

Fikira Software Metering geeft inzicht in het gebruik van applicaties binnen uw organisatie. De software verzamelt gegevens en kan rapporteren wie, wanneer, op welk device gebruik maakt van welke applicaties.

Medewerkers van Fikira vullen de verzamelde gegevens aangevuld met relevante informatie. Zo zullen we per applicatie een korte beschrijving geven van de functie en sommige software standaard uitsluiten van rapportage, bijvoorbeeld omdat het Windows componenten betreft.

Wilt u ook weten wie, welke software, op welk moment, op welk device gebruikt?

Neem direct contact op!

Fikira software metering
Gebruik van Flexplekken per dag
Gebruik van flexplekken per dag
Fikira software metering
Applicaties per gebruiker
Applicaties per gebruiker
Fikira software metering
Gebruikers per applicatie
Gebruikers per applicatie