Juni 2017 service release voor MDOP

met Geen reacties

28 juni 2017 heeft Microsoft de juni 2017 service release voor Microsoft Desktop Optimization Pack (MDOP) uitgebracht. Deze service release bevat o.a. App-V 5.1 hotfix 9, MBAM 2.5 Service Pack 1 en UE-V 2.1 Service Pack 1.

Voor Windows 10 Anniversary Edition (Version 1607) worden de updates voor App-V en UE-V geïnstalleerd via de maandelijkse cumulatieve updates. Voor alle andere installaties kan de service release hier gedownload worden.

Welke problemen lost deze update op:

  • De Office Click2Run macro functionaliteit werkt niet goed met Enterprise App-V virtualisatie.
  • Indien 2 of meer packages in dezelfde Connection Group “Any Version” geselecteerd hebben staan en de Connection Group wordt bijgewerkt, dan worden de packages niet beschikbaar gesteld aan de gebruiker.
  • Tussen de App-V Catalog Manager en de profile roaming service kunnen problemen met timing ontstaan. Door middel van een register sleutel is het nu mogelijk een wachttijd in te stellen voor de App-V Catalog Manager zodat een 3th party profile roaming service de tijd krijgt om af te ronden.
  • De zoekfunctie in Office Outlook werkt niet naar behoren.
  • Tijdens de introductie van App-V hotfix 7 is er een Connection Group probleem opgelost. Dit had tot gevolg dat bepaalde register sleutels erg groot werden. Dat is met de release van hotfix 9 ingedamd.

Met betrekking tot EU-V 2.1 is de ADMX Template voor UE-V 2.1 SP1 toegevoegd om Office 2016 te beheren.

Zoals gebruikelijk is het verstandig deze hotfix alleen te installeren indien je 1 of meer van de bovenstaande problemen ervaart. Indien dit niet het geval is dan is het verstandiger om op de volgende software update van App-V te wachten. Na het installeren van deze hotfix is een herstart noodzakelijk.