App-V 5.1 hotfix 8

met Geen reacties

Op 30 maart 2017 heeft Microsoft de maart 2017 service release voor Microsoft Desktop Optimization Pack (MDOP) uitgebracht. Deze service release bevat onder andere een hotfix 8 (eerder onterecht door Microsoft aangeduid als hotfix 9) voor App-V 5.1. Ook de bijbehorende Microsoft Desktop Optimization Pack Group Policy Administrative Templates zijn bijgewerkt op 27 maart 2017.

Zoals in ons vorige blog aangegeven is App-V onderdeel geworden van Windows 10 (vanaf de Anniversary Editie (versie 1607). Deze strategie blijft ongewijzigd. Wel worden fixes voor App-V nu als eerste geleverd via de maandelijkse cumulatieve Windows 10 updates. Voor deze machines kan dus gewoon het Windows Update mechanisme gebruikt worden. Op oudere versies van het Windows besturingssysteem dient de hotfix apart geïnstalleerd te worden.

Welke problemen lost deze update op:

  •  App-V geeft een foutmelding weer indien de Preview knop in InfoPath Designer gebruikt wordt;
  • Tijdens het maken van een snapshot maakt de App-V Sequencer fouten indien er voor applicaties met veel register sleutels snelle register wijzigingen worden aangemaakt of worden verwijderd.

Zoals gebruikelijk is het verstandig deze hotfix alleen te installeren indien je 1 of meer van de bovenstaande problemen ervaart. Indien dit niet het geval is dan is het verstandiger om op de volgende software update van App-V te wachten. Na het installeren van deze Hotfix is een herstart noodzakelijk. Voor het patchen van de App-V Sequencer dien je deze opnieuw te installeren met deze versie omdat de App-V Sequencer niet gepatched wordt.