Windows 10 in ‘God Mode’

met Geen reacties

Als je al een lange tijd een Windows-gebruiker bent, dan is de ‘God Mode’ hack mogelijk wel bekend. De makkelijkste manier om de functie te beschrijven is dat het toegang geeft tot alle bedieningspanelen van het besturingssysteem binnen een enkele map. In feite was de echte naam van de snelkoppeling ‘Windows Master Control Panel’. Microsoft had ‘God Mode’ toegevoegd als grap, maar is er altijd in blijven zitten.

‘God Mode’ is ook te activeren in Windows 10. Handig voor diegenen die in de ICT werken, een werkplekbeheerder en uiteraard de gevorderde gebruikers. De meeste consumenten zullen hier weinig behoefte aan hebben. In feite zou het voor de minder gevorderden zelfs schade kunnen leiden aan het besturingssysteem.

Denk er aan dat je in ‘God Mode’ toegang hebt tot alle systeeminstellingen. Alleen de map aanmaken doet niets, maar ga geen aanpassingen maken zonder een goede back-up.

godmode_01_aanmaken_map

De 3 stappen om ‘God Mode’ te activeren in Windows 10:

  1. Log in, dit hoeft niet per se met een beheerdersaccount te zijn;
  2. Klik met de rechtermuisknop op je Windows 10 bureaublad op Nieuw -> Map;
  3. Geef als naam: GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C} en druk op enter.

godmode_02_godmode
De naam zal na het drukken op de enter toets veranderen in een Configuratieschermicoon. Na het openen van de ‘God Mode’ zijn er 40 verschillende instellingen met daaronder alle mogelijke instellingen die men in het configuratiescherm kan vinden. Het hangt wel af van het type besturingssysteem (Home/Pro/Enterprise) en het type hardware wat gebruikt wordt. Het is daardoor mogelijk dat er meer of minder opties beschikbaar zijn.

godmode_03_configuratiescherm
Wat je ziet is niet zo spannend. Echter, als je een serieuze gebruiker bent dan zijn deze sneltoetsen op één plek wel super handig. Alle onderdelen zijn gegroepeerd weergegeven, zodat je direct het juiste onderdeel van het configuratiescherm kan openen. Let op dat niet alle functies werken als je niet de juiste autorisaties hebt op de machine.