Hotfix Package 5 voor Microsoft App-V 5.0 SP2

met Geen reacties

Gisteren, 16 juni 2014, heeft Microsoft opnieuw een hotfix (kb2963211) gereleased voor Microsoft App-V 5.0 SP2.

Met hotfix 5 is het nu mogelijk om ook connection groups te maken met zowel App-V packages die naar de gebruiker gepubliceerd zijn als App-V packages die globaal gepubliceerd zijn. Dit geeft dus de mogelijkheid om bijvoorbeeld gebruiker-specifieke applicaties te koppelen aan globaal gepubliceerde applicaties. Deze nieuwe mogelijkheid wordt op dit moment echter nog niet ondersteund door de App-V server.

Deze hotfix maakt het ook mogelijk om vanuit de Administrator context via Powershell packages te publiceren naar gebruikers. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de SID van de gebruiker en de gebruiker dient hiervoor wel ingelogd te zijn of een profiel te hebben op de betreffende machine.

De PackageStoreAccessControl (PSAC) die is geintroduceerd in App-V 5.0 SP2 wordt met deze hotfix per direct opgeheven. PSAC was sinds de eerste App-V 5.0 SP2 hotfix al opgeheven voor de multiuser omgeving en met deze hotfix is de setting ook voor de single-user omgeving verwijderd.

Zoals altijd is het advies van Microsoft om de hotfix alleen te gebruiken indien het echt nodig is. Zo niet dan kan er het beste gewacht worden op de volgende software update waarin deze hotfix ook opgenomen zal worden.