Hotfix 4 voor App-V 5.1

met Geen reacties

Eergisteren heeft Microsoft Hotfix 4 voor App-V 5.1 uitgebracht, dat wordt beschreven als: “June 2016 servicing release for Microsoft Desktop Optimization Pack”.

De volgende zaken worden opgelost na het installeren van de Hotfix:

  1. Nadat u een nieuwe versie van een toepassing in een Connection Group gepubliceerd heeft, wordt de versie van de toepassing nu correct weergegeven op de App-V Server.
  2. Corrigeert het probleem dat sommige Java-toepassingen niet gestart kunnen worden.
  3. Voegt de Slowaakse en het Sloveense taalversies van de aanvullende kennisgeving toe. Deze aanvullende kennisgeving wordt weergegeven tijdens de installatie van de client/RDS-release.
  4. De afhankelijkheid van Visual C++ 2005 tijdens installatie is niet meer benodigd.
  5. Herstelt een crash van Windows Verkenner op een externe client voor App-V 5.1 wanneer u verbonden bent via Extern bureaublad-Services. Dit probleem treedt op wanneer u met de rechtermuisknop klikt op Bestand of Computer in het Menu Start.
  6. Corrigeert de App-V server gebruikersinterface zodat het bijgewerkte Microsoft Privacy beleid goed wordt gekoppeld.

Zoals gebruikelijk is het verstandig deze hotfix alleen te installeren indien je 1 of meer van de bovenstaande problemen ervaart. Indien dit niet het geval is dan is het verstandiger om op de volgende software update van App-V te wachten. Na het installeren van deze hotfix is een herstart noodzakelijk.