Citrix Partner Accelerator 2015

met Geen reacties

Op dinsdag 10 maart 2015 vond in de jaarbeurs in Utrecht het Citrix Partner Accelerator evenement plaats. Het evenement is voornamelijk bedoeld voor Citrix partners die geïnteresseerd zijn in de nieuwste diensten, strategieën, ontwikkelingen en producten van Citrix. De presentaties die gehouden zijn komen voort uit de hoogtepunten van het 3 daagse Citrix Summit 2015 festival in Las Vegas.

Keynote & Awards

De eerste sessie was een keynote en werd gehouden door Peter van Leest, Andre Lodewijks en Andreas Wingerden. Het begon over het summit evenement waarin de belangrijkste onderwerpen werden verteld en tijdens deze korte introductie was te zien dat de Citrix summit wel erg bijzonder is en zeker de moeite waard om een keer mee te maken.

Na de korte introductie van de summit begon het echte werk, namelijk het uitreiken van prijzen aan de best presterende Citrix partners hier in Nederland. Na het overhandigen van de prijzen, kwam de aankondiging dat Citrix een bijzonder goed jaar heeft gehad, waarin de resultaten zowel in Nederland als in de rest van de wereld zeer positief zijn geweest.

 

Specialist Partner Program

Citrix Services Best Practices
Citrix Services Best Practices

Na een korte pauze ben ik naar de presentatie van Marco Verkammen geweest. Deze presentatie was gericht op het partner programma en hij benadrukte dat Citrix de focus wil leggen op het verhogen van competenties bij partners. Citrix staat bekend om de uitgebreide informatie die het biedt via de Partner Central maar wil meer informatie en begeleiding bieden voor sales, marketing en technische consultants. Voorbeelden hiervan is het gebruik maken van SalesIQ waar mogelijkheden worden geboden om sales vaardigheden te verbeteren, te combineren met Citrix Education waar nu meer trainingen worden aangeboden en het Citrix Demo Center waar producten getest kunnen worden en het kennisniveau verhoogd kan worden.

 

Security & Cloud

Na een goed verzorgde lunch heeft Peter Olthuis een presentatie gehouden over Citrix Netscaler 10.5. Hierin sprak hij over de technische en functionele vernieuwingen voor zowel de VPX als de MPX varianten. Belangrijke onderwerpen die aan bod kwamen waren o.a. ADC licenties, waar je betaalt voor het principe “Pay-As-You-Grow” maar ook de combinatie van Netscaler en Cloudbridge waarmee o.a. dataoptimalisatie gerealiseerd kan worden.

 

Mobility

XenMobile 10 was een sessie waar ik toch wel naar uit keek en gehouden werd door Jeroen leBon.

De presentatie ging voornamelijk over de mogelijkheden binnen XenMobile en de integratie van MDM( Mobile Device Management) en MAM(Mobile Application Management) tot één product. Voordeel hiervan is het beheer van een omgeving veel gemakkelijker is en applicaties role-based aangeboden kunnen worden.

Citrix XenMobile Webbased
Citrix XenMobile Webbased

Om een beter indruk te krijgen wat de mogelijkheden zijn van XenMobile, heeft Jeroen een demonstratie gegeven hoe dit Webbased product geïnstalleerd moet worden en wat de aandachtspunten tijdens installatie zijn. Om XenMobile te installeren heeft Jeroen gebruikt gemaakt van een virtuele appliance waarmee de Citrix App Controller en de XenMobile Device Manager geïnstalleerd is. De installatie is gedaan op een nieuwe lege virtuele machine en duurde ongeveer 15 minuten.

Naast de installatie heeft Jeroen ook een demonstratie gegeven van de XenMobile management console. Na inloggen verscheen direct het dashboard waar alle belangrijke informatie getoond werd, zoals bijvoorbeeld het aantal verbonden apparaten.

 

Citrix XenMobile Management Console
Citrix XenMobile Management Console

Het dashboard is helemaal in te richten naar eigen smaak en behoeften. De pagina “Management” is bedoeld voor het beheren van apparaten en via de pagina “Configure” is het mogelijk is om MDX applicaties te importeren. Dit is tevens de locatie waar policies aangemaakt kunnen worden voor apparaten en applicaties.

 

Virtualization

De laatste sessie die ik gevolgd heb was een presentatie van Ingmar Verheij over AppDNA, XenApp en XenDesktop 7.6 waar hij zowel de functionele als technische eigenschappen uitlegde en zelf een uitgebreide demonstratie gaf van het product. Nieuwe kenmerken van Xendesktop 7.6 zijn o.a. de verbeterde en gebruiksvriendelijke beheer consoles en het vernieuwde storefront waarmee applicaties of virtuele werkplekken aangeboden kunnen worden.

Voor klanten die in de toekomst graag kiezen voor een bedrijfsbrede desktopvirtualisatie, heeft Ingmar gesproken over de voordelen van de migratiesoftware App-DNA. Hierbij gaf hij aan dat de applicatie gebruikt kan worden voor o.a. applicatie analyses, automatiseren, en beheren van snellere applicatiemigraties. Bij XenDesktop 7.6 is deze migratiesoftware tegenwoordig inbegrepen, wat ook erg handig is als je moet migreren vanuit een lagere Xendesktop versie.

Na een boeiende dag kan ik positief terugkijken naar het Citrix Partner Accelerator event waarbij het erg prettig was dat er demonstraties werden gegeven van sommige producten. Daarnaast is de locatie voor het evenement centraal gelegen, zeer goed te bereiken en was de catering erg goed verzorgd.

Josip Ruiz Djuric, Fikira BV