App-V 5.0 SP3 Hotfix Package 1

met Geen reacties

Deze week heeft Microsoft Hotfix Package 1 (versie 5.0.10315.0) voor App-V 5.0 SP3 uitgebracht. Deze hotfix lost 2 Adobe Acrobat problemen op waarbij een gevirtualiseerde Adobe Acrobat stopt met reageren op een Windows 7 systeem. Dit kan voorkomen als dezelfde DLL vanaf verschillende plekken wordt geladen of als bestanden, die feitelijk DLL bestanden zijn, een andere bestandsextensie hebben waardoor ze niet worden gezien als DLL bestanden. In dat laatste geval worden ze niet uitgesloten van CoW (Copy-on-Write).

CoW maakt het mogelijk om tijdens het gebruik van een gevirtualiseerde applicatie wijzigingen aan de bestanden van de App-V aan te brengen. Deze bestanden worden niet rechtstreeks aangepast maar er wordt een kopie van het bestand bewaard. Om er voor te zorgen dat er geen essentiële bestanden worden ‘overschreven’ is er een lijst van extensies gemaakt van bestanden die niet gewijzigd mogen worden, waaronder DDL bestanden. Omdat Adobe Acrobat een aantal van de DLL bestanden een afwijkende extensie heeft gegeven kan het voorkomen dat deze bestanden toch worden aangepast. Gevolg hiervan kan zijn dat de gevirtualiseerde Adobe Acrobat niet meer stabiel is en kan stoppen met functioneren. Een volledig overzicht van de uitgesloten bestandsextensies vind je hier.

Het is aan te raden dit Hotfix Package alleen te gebruiken op systemen die daadwerkelijk last hebben van bovenstaand probleem.