Hotfix 6 voor App-v 5.1

met Geen reacties

Microsoft heeft Hotfix 6 voor App-V 5.1 uitgebracht, dat wordt beschreven als: The September 2016 servicing release for Microsoft Desktop Optimization Pack.

De volgende zaken worden opgelost na het installeren van de Hotfix:

  • Een map lock probleem dat optreedt wanneer een gebruiker zich afmeldt bij een sessie en vervolgens weer aanmeldt, terwijl hij of zij meerdere sessies tegelijkertijd draait.
  • Het mounten van een App-V package met veel bestanden duurt langer dan 5 seconden waardoor het uiteindelijk mislukt. Microsoft biedt een registersleutel om de standaard time-out te overschrijven waardoor het mogelijk wordt de time-out tijd te verlengen. (Voor meer informatie: Release Notes 5.1.)
  • Lost een probleem op waarbij tijdens het publiceren van een nieuw App-V package voor dezelfde applicatie de snelkoppeling wordt verwijderd.
  • Lost een probleem op waarbij het sorteren van packages op datum niet correct wordt uitgevoerd in de App-V Management gebruikersconsole.
  • Lost een probleem op dat packages niet toegevoegd kunnen worden in de App-V Management gebruikersconsole.

Zoals gebruikelijk is het verstandig deze hotfix alleen te installeren indien je 1 of meer van de bovenstaande problemen ervaart. Indien dit niet het geval is dan is het verstandiger om op de volgende software update van App-V te wachten. Na het installeren van deze hotfix is een herstart noodzakelijk.