Inventarisatie

Dankzij een eerste grondige software inventarisatie krijgt Fikira inzicht in uw software en applicaties. Wij beschikken over een eigen Software metering tool. Daarnaast kunnen we ook gebruikmaken van al geïmplementeerde tools, zoals SMS, Altiris of Landesk. Als dit nodig is, zullen wij op basis van interviews de informatie van de gebruikte tool aanvullen.

Rationaliseren

Na de inventarisatie analyseren en rationaliseren wij de lijst met applicaties. Wij controleren of alle applicaties nog steeds wenselijk zijn voor een goede bedrijfsvoering. Denkt u aan een duur bewerkingsprogramma voor foto’s waarvoor u nog steeds de licentie betaalt, terwijl u dit werk allang heeft uitbesteed aan een externe partij. Of verschillende softwarepakketten met dezelfde functionaliteit.

Wij werken hierbij nauw samen met uw managers en de key users van uw organisatie. Samen stellen wij een definitieve applicatielijst samen. Wij zullen altijd onderzoeken of software waarvoor u moet betalen, ook beschikbaar is in een gratis variant. Zo bespaart Fikira direct voor u op het gebied van licentie- en applicatiebeheer. De Total Cost of Ownership (TCO) kan hiermee meteen omlaag.

Licensing

Fikira zorgt ervoor dat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan door te weinig of verkeerde licenties. Uit onderzoek blijkt dat bijna 30 procent van de software die Nederlandse bedrijven gebruiken, niet de juiste licentie, en soms helemaal geen licentie, heeft. Bedrijven kopen veelal een softwarepakket in en schatten in hoeveel gebruikers de applicatie nodig hebben. Deze inschatting blijkt jaren later veel te laag. Dit sluipverbruik in het licentiemodel kan grote, financiële, gevolgen veroorzaken. Als een organisatie een audit krijgt van een softwareleverancier zijn hoge kosten door boetes en/of naheffingen het gevolg. Fikira zorgt ervoor dat u weet of uw licenties in orde zijn. Nadat het project is afgerond en alle applicaties centraal gedistribueerd zijn, is het bijhouden van het aantal benodigde licenties een stuk eenvoudiger.